Contact: +4 0722 525 452 ; +4 0744 531 091

TEHNOLOGII FOLOSITE

Modalitatea noastra de lucru este in conformitate cu standardul francez DTU 31.2 (Ossature Bois Platforme), cu cel german DIN 1052, 1055, 18800 si european EUROCODE 5.

Realizand structuri cu elemente egal distantate si de aceeasi grosime se obtine o dispersie omogena a eforturilor si de aici o comportare deosebit de buna la cutremure.

Peretii se realizeaza din panouri prefabricate in propria hala de productie si sunt realizate pe noile mese speciale de montaj. Asamblarea se face cu ajutorul cuielor speciale SENCO iar conlucrarea spatiala se realizeaza cu piese speciale din clasa SIMPSON.

  • PROIECTARE
  • EXECUTIE REPERE IN HALA DE PRODUCTIE
  • MONTAJ STRUCTURI
  • GARANTAM CALITATEA LUCRARILOR EXECUTATE !!!!

Sistemul de construcţie

Structura de rezistenţă este formată din dulapi de lemn cu sectiunea 45x150 mm situati la 40-60 cm unul de altul, peste care se aplica placi din aschii din lemn (OSB).

Termoizolatia acestei structuri se realizeaza cu vata minerala care este inglobata in interiorul structurii din dulapi asigurand o foarte buna protecţia termică.

Proiectarea si executia se fac in conformitate cu normele europene EUROCODE 5 si EUROCODE 8 astfel incat casele realizate de noi corespund intrutotul celor mai inalte exigente cerute de legislatia europeana.

Pereţii exteriori se realizeaza din dulapi de lemn 45 x 150 mm şi din atelier se aplică o placă de OSB de 12 mm pe una din feţe (sau pe ambele feţe, dacă aşa rezultă din calculul de seismicitate)

Pereţii interiori au structura de grosime 100 mm şi la interior o vată minerală de 50 sau 100 mm ca izolare fonică suplimentară. Daca sunt pereţi portanţi, grosimea structurii va fi de 120-150 mm si uneori pot fi placati cu OSB suplimentar pe ambele feţe. Finisajul este cu gips carton sau lambriu de lemn, după dorinţă.


Planşeul peste parter se realizează din grinzi de 45 x 200…250 mm, dimensiunea verticală a structurii rezultă din calculul de rezistenţă şi deformaţie. La partea superioară se aplică o placă de OSB de 18-22 mm iar la partea inferioară ,care este plafonul peste parter, se aplică gips-carton care se prinde direct pe grinzile de planşeu sau prin intermediul unor rigle din lemn sau profile metalice.

 

Acoperişul va avea o structură care poate fi tradiţională căpriori + cleşti sau ferme grindă cu zăbrele.
Dimensiunile şi distanţele dintre elementele de structură rezultă din calculul de rezistenţă iar prinderile spaţiale se
realizează cu piese SIMPSON

Argumente pentru alegerea acestui sistem constructiv :

  • eficienta energetica ridicata
  • rezistenta la cutremure foarte buna
  • rapiditate si precizie in executie
  • posibilitatea de adaptare a materialelor folosite astfel incat sa ne incadram in cele mai exigente cerinte ecologice ale momentului