Contact: +4 0722 525 452 ; +4 0744 531 091

MATERIALE FOLOSITE

Lemnul folosit pentru realizarea structutrilor este molid de foarte buna calitate, umiditate 14-16% . Inainte de a fi folosit in structura ale casei lemnul este sortat cu atentie si triat in loturi omogene de aceeasi rezistenta.

Respectam cu strictete normele impuse de standardul european SR EN14081, conform caruia lemnul pe care il utilizam la realizarea structurilor se incadreaza in clasa C22.
Toate elementele de lemn care vor fi folosite pentru realizarea structurii sunt tratate cu substanţe ecologice pentru creşterea rezistenţei la mucegai, microorganisme şi insecte fitofage, precum şi la acţiunea accidentală a focului.

OSB – sunt placi aglomerate din aschii de lemn legate cu un adeziv organic ; la exterior se folosescrasini melaminicecu insensibilitate la umiditate. Rolul acestora este de a rigidiza panourile de pereti iar uneori se recomanda placarea pe ambele fete. Avem posibilitatea de aprocura OSB4 cu continut 0 de fenolformaldehida in cazul in care se doreste utilizarea materialelor 100% ecologice.

Termoizolatia – materialul izolant cel mai des folosit in structurile noastre este vata minerala, atat cea din fibra de sticla cat si cea bazaltica, cu densitati intre 12-28 kg/mc.
Folosirea acestui material este suficienta pentru asigurarea confortului termic necesar din locuinte astfel incat finisajul exterior folosit sa fie lambriul de lemn, plastic sau siding-ul, dar se poate folosi si polistirenul special pentru fatada grosimi 50-100 mm pentru cresterea rezistentei termice a cladirii.
In varianta ecologica se poate folosi ca si termoizolator lana de oaie, canepa, etc

Folii de protectie a termoizolatiei – rolul acestora este de a proteja materialul termoizolant din structura de actiunea accidentala a vaporilor de apa. Se foloseste folie bariera de vapori pentru care valoarea penetrabilitatii trebuie sa fie mai mica de 0,005g/mp.h.mmHg si folie difuzie vapori pentru care permeabilitatea trebuie sa fie mai mare de aceasta valoare.

Cuiele folosite in atelier pentru realizarea peretilor sunt cuie cu inclestare chimica, cu suprafata laterala tratata cu o rasina, care la aplicarea pneumatica se incalzesc brusc si activeaza rasina realizand astfel o solidarizare foarte buna a elementelor de imbinat. Prinderea placilor de OSB o realizam cu ajutorul agrafelor ( capse ), aplicate tot pneumatic, cu ajutorul unui pistol special.

Piesele metalice folosite la ansamblarea structurii au rol de consolidare a imbinarilor spatiale a elementelor structurale din lemn, cele mai utilizate fiind cele din clasa SIMPSON.

LA LIVRAREA KIT-ULUI DE CASA, TOATE ACESTE ELEMENTE FOLOSITE IN PROCESUL DE PRODUCTIE SUNT INSOTITE DE O CERTIFICARE DE CONFORMITATE, IN SPIRITUL DIRECTIVEI COMUNITARE REFERITOARE LA PRODUSELE DE CONSTRUCTII – DPC 89-106 , CARE SE MATERIALIZEAZA EXPLICIT PRIN MARCAJUL CE